(Svenska) Guld(äggs)regn för Natalia Project

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Natalia Project har sedan lanseringen förra året blivit flerfaldigt prisbelönat och fortsätter att få prestigefyllda utmärkelser. Under 2014 års Guldäggsgala prisades Civil Rights Defenders globala överfallslarm med två guldägg och ett silverägg.

– Det är otroligt glädjande att världens första överfallsalarm för människorättsförsvarare, Natalia Project, nu belönas med inte mindre än två guldägg och ett silverägg. Natalia Project är ett av världens mest belönade kommunikationsprojekt och jag tror att den främsta anledningen bakom framgångarna är att det både är en potentiell livräddare och en stark kommunikationsbärare samt att det så tydligt bottnar i vår kärnverksamhet, säger Robert Hårdh chef på Civil Rights Defenders.

Under årets Guldäggsgala fick överfallslarmet tre utmärkelser, två guld och ett silver. Natalia Project är ett samarbete mellan Civil Rights Defenders och PR-byrån RBK. Även förra årets prisades Civil Rights Defenders, då med ett guldägg och två silverägg för kampanjen ”Civil Rights Captcha”.

– Dessa priser är en tydlig indikator på att vår organisation har en väl fungerande strategi och att vi når ut med vår verksamhet, säger Robert Hårdh.

Guldagg

Tillsammans med reklambyrån RBK har Civil Rights Defenders tagit fram Natalia Project – ett globalt överfallslarm som kan rädda liv och som bildar en virtuell skyddsmur runt utsatta människorättsförsvarare Foto: Guldägget

Guldägg i kategori Alternativa Media

Motivering: Ni gör medborgare till makthavare. Ni förvandlar aktivister till superhjältar. Och ni visar oss att vårt jobb kan vara livsviktigt – när vi bestämmer oss för det.

Läs mer om det här priset och se film om Natalia Project här

Guldägg i kategori PR

Motivering:Ett PR-uppdrag handlar ofta om att sätta en viktig fråga på agendan. Men årets vinnare nöjer sig inte med det. Här presenteras även en lösning på ett av grundproblemen. En lösning som inte bara sprider kunskap och skapar uppmärksamhet utan även ger miljontals privatpersoner möjligheten att följa och skydda våra mest utsatta hjältar. Den låter på sätt och vis oss alla vara Civil Rights Defenders.

Läs mer om det här priset och se film om Natalia Project här

Silverägg i kategori Mobilt

Mer om Natalia Project
Natalia Project, uppkallat efter Natalia Estemirova som mördades 2009, är ett överfallslarm för utsatta människorättsförsvarare. Varje dag riskerar människor runt om i världen livet när de står upp för sina och andras rättigheter. Natalia Project föddes ur viljan att skydda dessa hjältar.

Natalia Projects överfallslarm bärs som ett armband av den som behöver skydd. I händelse av ett överfall aktiverar bäraren larmet med ett enkelt ryck. Via mobiltelefonnätet skickas en signal med en exakt GPS-position direkt till Civil Rights Defenders i Stockholm, men även till människor i bärarens närhet som omedelbart kan skynda till undsättning.

Det som gör Natalia Project unikt är att larmet även skickas vidare till människor som följer Natalia Project på Facebook och Twitter. På så sätt kan hundratusentals människor inom en minut få veta att ett överfall skett, och utöva påtryckningar på regimen. Bara det faktum att hela världen omedelbart kan få kännedom om en attack blir därmed en virtuell skyddsmur runt utsatta människorättsförsvarare.

Bli en del av Natalia Project i dag genom att bli en följare på Facebook

Läs mer om Natalia Project här

Categories: News.
Tags: Global Alarm System, Guldägg, Natalia Project, and RBK.